ATLAS Theater

Voilà Advies schoot te hulp toen het horecateam van het ATLAS Theater ervaren leidinggevenden nodig had. Een tweekoppig interim-management nam een jaar lang de handschoen op en zorgde daarna voor een keurige overdracht.

DE KLANT 
Het ATLAS Theater is een multifunctioneel theatergebouw aan het Raadhuisplein in Emmen. Naast twee theaterzalen omvat het complex een congrescentrum, kantoren en horecagelegenheden. Ook is het gebouw de toegangspoort tot Wildlands Adventure Zoo Emmen. Die laatste is verantwoordelijk voor de exploitatie van het ATLAS Theater, de Gemeente Emmen is eigenaar.

DE VRAAG 

Toen de coronamaatregelen voorbij waren en het ATLAS Theater weer open mocht, was het oude horecateam niet meer beschikbaar. Gelukkig was er een nieuw en enthousiast team, maar dat had nog geen horecaleidinggevenden, was nog niet ingewerkt en zag grote drukte op zich afkomen. Het publiek stroomde namelijk massaal toe naar de vele inhaalevenementen in het ATLAS Theater.

Voilà Advies leverde twee interim-managers voor het horecateam: Marijke Maatkamp en Amber de Jonge. De eerste ging aan de slag als coördinator en focuste op overkoepelende zaken, zoals de financiële rapportage en de personele invulling. De tweede richtte zich op de werkvloer: zij leidde als supervisor de horecawerkzaamheden in goede banen. Samen slaagden zij erin om in no time een efficiënt en gastvrij team neer te zetten. Bovendien hielpen ze in 2022 mee om geschikte opvolgers voor zichzelf te zoeken en werkten ze deze zorgvuldig in. Die opvolgers kwamen uit het bestaande horecateam zelf.