Scherpe aansturing voor succesvolle projecten

Van het opzetten van een restaurant tot de verduurzaming van kantine-eten: soms moet je een project van de grond krijgen, terwijl het je nét ontbreekt aan voldoende tijd, menskracht, kennis of kunde. Onze projectmanagers zijn dan een uitkomst. Met hun pragmatische aansturing nemen ze je alle zorgen uit handen.

Je schakelt onze projectmanagers in als je een opdracht hebt met een kop en een staart. En die opdracht hoef je echt niet tot in detail uitgetekend te hebben. Sterker nog: onze resultaten zijn vaak het best als je het houdt bij een startmoment, een deadline, een doel dat op die einddatum bereikt moet zijn en enkele essentiële randvoorwaarden, zoals het beschikbare budget. Wij komen dan snel met een concreet advies: op maat gemaakt, to the point en vol praktische handvatten. Zodra je daar akkoord mee bent, brengen we dit plan van aanpak daadwerkelijk voor je in de praktijk. Samenwerking en goede communicatie met de relevante leidinggevenden in je organisatie zijn hierbij essentieel.

   

WAT DOEN ONZE PROJECTMANAGERS VOOR JE?

  • Analyseren. Ze luisteren goed naar je, stellen kritische vragen en komen eventueel langs om te kijken. Zo krijgen ze scherp in beeld wat je doel is, wat je randvoorwaarden zijn, wat er nodig is om je doel te behalen en hoe dat allemaal binnen die randvoorwaarden geregeld kan worden.

  • Aanpakken. Ze zijn niet van het ouwehoeren, maar houden van aanpakken. Dus houden ze het advies kort en krachtig en gaan ze het liefst meteen aan de slag met de praktische handvatten die ze je voorstellen. Daarvoor kunnen ze zo nodig zelf een Voilà-team samenstellen met precies de juiste expertise.

  • Verbinden. Ze zijn geen deel van je organisatie. Net zomin als het projectteam dit per se is. Maar ze verbinden zich wel met je doel. Ze stellen zich zeer betrokken op, houden de lijnen kort, communiceren helder, zijn open over obstakels en stellen zelf oplossingen voor. Jij hoeft enkel ‘ja’ of ‘nee’ op zo’n voorstel te zeggen.