Tijdelijke leiding voor structurele versterking

Jouw leidinggevenden zijn cruciaal voor de koers en stabiliteit van je organisatie. Valt er één weg? Dan is het belangrijk om dat ‘gat’ snel en zorgvuldig te vullen. Bij ons vind je de ideale interim: een ervaren expert die niet alleen tijdelijk ‘op de winkel past’, maar ook bijdraagt aan oplossingen voor de lange termijn.

Onze interim-leidinggevenden ondersteunen je enkele maanden tot een jaar. Langer is zelden nodig. Indien gewenst kunnen ze helpen bij het selecteren van een opvolger – of dat nu een supervisor, hogere manager of directeur is.

        

WAT DOEN ONZE INTERIMS VOOR JE?

  • Rol overnemen. Zij nemen vliegensvlug de verantwoordelijkheden op zich die bij de ‘open’ positie horen. Ze hebben dus gauw door welke doelen zij moeten bereiken, wat de stand van zaken is en wat zij op de korte en middellange termijn moeten aanpakken. Daar gaan ze bovendien direct mee aan de slag.

  • Knopen doorhakken. Interims volgen niet alleen het pad dat al geplaveid is door hun voorganger, maar durven ook zelf knopen door te hakken en nieuwe besluiten te nemen. Goed onderbouwde en transparant gecommuniceerde beslissingen horen bij leidinggeven. Het is een essentieel onderdeel van hun rol.                                                                                                  
  • Contact leggen. Ze nemen vanaf dag één de tijd en ruimte om goed contact te leggen met collega-leidinggevenden en medewerkers. Ze luisteren aandachtig naar hun persoonlijke ervaringen, feedback, vragen, ideeën en wensen. Ook geven ze duidelijk aan wat ze hiervan wel of niet meenemen in hun keuzes – en waarom.

  • Zuiver houden. Interims stellen zich open op en zoeken aansluiting bij jouw organisatiecultuur. Maar niet zó dat ze meegaan in roddels, achterklap en geruchten in de wandelgangen. Die weren ze en houden ze buiten hun besluitvorming. Als iemand ermee aankomt, wijzen ze die persoon terecht. Dat voorkomt herhaling.

  • Opvolger kiezen. Zij denken actief mee over wie de beste kandidaat is voor de functie die zij als tijdelijke vervanger vervullen. Wie is geschikt om deze leidinggevende rol voor de lange termijn op zich te nemen? Ze werven zelf niet, maar helpen je graag wervingscriteria te ontwikkelen en staan je bij in de selectie.

  • Team versterken. Interims zorgen dat hun medewerkers het gebrek aan een leidinggevende voortaan nóg beter kunnen opvangen. Dat hun team dus minder sturing nodig heeft en meer eigen verantwoordelijkheid kan dragen. Hierdoor is je organisatie minder kwetsbaar als er onverhoopt nog een keer zo’n ‘gat’ valt.