Koninklijke Horeca Nederland

Voilà Advies voert interim-managementtaken uit voor Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Drenthe. Ook geeft ze leden uit heel Nederland namens KHN Advies antwoord op vragen over wet- en regelgeving.

DE KLANT
Koninklijke Horeca Nederland is dé brancheorganisatie voor de horeca in Nederland. Zij vertegenwoordigt en verenigt 20.000 horecaondernemers met ruim een kwart miljoen medewerkers. Met ruim 230 lokale afdelingen en zestien regio’s behartigt KHN de belangen van horecaondernemers in alle regio’s, steden en dorpen. Elke KHN-regio heeft een eigen bestuur, dat bestaat uit afgevaardigden van afdelingsbesturen. Bestuursleden zijn altijd horecaondernemers.

DE VRAAG
KHN schakelt Voilà Advies op meerdere manieren in:

  • Viola Mulder van Voilà Advies ondersteunt KHN Drenthe sinds 2018. Dat doet ze door op interim-basis regiomanagertaken uit te voeren voor de afdelingen Noordenveld, Westerveld en Tynaarlo. Concreet betekent dit interim-management onder meer dat zij vraagbaak en aanspreekpunt is voor alle leden van die afdelingen. Bovendien onderhoudt zij namens deze leden het contact met hun lokale overheden. Dat laatste doet ze ook namens de besturen van de afdelingen.
  • Viola is sinds 2020 ook adviseur bij de adviesdienst van KHN. Leden uit heel Nederland bellen deze dienst met vragen over wet- en regelgeving, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht. Het gaat dan om korte vragen die snel te beantwoorden zijn. Zo kan een horecaondernemer bellen om te checken of de brief die hij van de gemeente kreeg wel wettelijk correct is. Of om na te gaan wat zijn juridische mogelijkheden zijn als één van zijn medewerkers ongepast gedrag vertoont.